Pages

04 mai, 2012

Elektrienergia hinnad avatud turul

Eestis on elektrienergia turgu avatud järk-järgult. Suuremas mahus avamine toimus natuke rohkem kui 2 aastat tagasi - 1. aprillil 2012.a., kui avatud turult pidid elektrienergiat ostma hakkama ühes liitumispunktis üle 2 GWh aastas ostvad kliendid.

Järgmine suurem turu avamine seisab ees juba 8. kuu pärast - alates 1. jaanuarist 2013 peavad kõik tarbijad elektrienergiat ostma vabaturu tingimustel.

Järgmistes postitustes kirjutan pikemalt, kuidas ja mida oleks kasulik jälgida, kui avatud turult elektrienergiat ostma hakata, aga praegu soovin välja tuua ühe kõige olulisema asjaolu - nimelt on viimastel nädalatel olnud erakordselt head võimalused fikseerida elektrienergia hindasid järgmiseks aastaks või aastateks. Tulevikutehingute hinnad on klientide jaoks olnud väga soodsad.

Seega, meiepoolne soovitus suurematele tarbijatele - õige aeg, mõelda järgmise aasta või aastate elektrienergia hindade peale, on käes. Soodsatel tingimustel hinnakokkuleppeid, mida täna elektrimüüjatega on võimalik saavutada, ei pruugi enam sügisel saada .

Oleme ka omalt poolt nüüdseks juba rohkem kui kahe aasta jooksul suurtarbijaid nõustanud elektrienergia ostu planeerimisel avatud turult ja oleme valmis oma teadmisi selle valdkonnas ka edaspidi lahkelt jagama.
ABMGFFDV

Kommentaare ei ole: