Pages

07 aprill, 2013

Avatud elektriturg. Mida ja millal valida?

"Vaade elektrienergia hindade tulevikku"

Elektriturg on kõigi tarbijate jaoks juba 3 kuud avatud olnud ja hinnatõusu suurustest on nüüd ka esialgne ülevaade kõigil huvilistel olemas. Samuti on asjaosalised saanud esimese 3 kuu põhjal oma järeldused teha, kas valitud hinnapakett on olnud soodsaim või oleks võinud mingi muu valiku teha. Aga samas - ega tagantjärgi tarkus suuremat väärtust ei oma. Palju olulisem on ettevaatamise oskus, et teha enda ja oma ettevõtte jaoks parimad valikud tulevikku silmas pidades.

Alates maikuust hakkame iga kuu alguses siinsamas andma omapoolseid sõltumatuid soovitusi valikute tegemisel elektrienergia vabaturul. Sest valikuid elektriturul saab teha igal kuul - sõltuvalt kuust on valikute tegemise kuupäev ainult erinev - järgides 21 päeva põhimõtet. Näiteks kliendid, kes soovivad hinnapõhimõtte muutmist alates 01.05.2013, peavad oma valikud ära tegema hiljemalt 09.04.2013.

Miks on tulevikku vaatamine oluline?
- teha otsused õigel ajal (mitte igal aastal ei ole mõtet tulevikuvalikuid teha kevadel);
- saada enda jaoks õigel ajal õige hinnakombinatsioon tulevikus;
- fikseerida hinnad siis kui turuolukord on selle jaoks sobivaim.

Seega - mai alguses avaldame siin üldised soovitused neile, kes soovivad valikud ära teha mai alguses. Et saada konkreetset enda tarbimise profiili ja riskitaseme põhist sõltumatut soovitust, palun meile enda soovist teada anda e-maili aadressil: elektriost@bestenergy.ee UA-36715764-1


Kommentaare ei ole: